Filtri 0
Filtri 0

ZIEMAS ZĀBAKI

Ziema sagādā bērniem ļoti daudz prieka! 

Taču katrs vecāks zina, ka atbilstoša aizsardzība pret aukstumu ir obligāta prasība, lai spēlētos sniegā. Jūsu puišiem esam sagatavojuši uzticamu ziemas zābaku kolekciju, kur sev ko piemērotu atradīs ikviens. Dažāda veida modeļi, kas visi ir ūdensnecaurlaidīgi, nodrošinās maksimālu komfortu un sausumu pat visaukstākajos apstākļos. Dažādās aizdares ļaus piemeklēt tieši to, kas nepieciešams konkrētajam bērnam. Izpētiet un izvēlieties jaunu zābaku pāri savai atvasei, kas lieliski pasargās viņu no sala un mitruma!

Zēnu ziemas zābaki rotaļām sniegā

Vai zinājāt, ka Latvijā pirmais sniegs visbiežāk uzsnieg tieši oktobra beigās? Un tas mēdz lielu daļu vecāku pārsteigt nesagatavotus, jo, tiklīdz bērni ierauga, ka ārā snieg, tā viņus vairs nekādi nevar noturēt mājās. Viņi grib nekavējoties doties ārā baudīt ziemas priekus. Mūsu uzdevums šādos brīžos ir parūpēties par to, lai bērns ir pienācīgi apģērbts no galvas līdz papēžiem. Pieaugušajiem jāietērpj bērni siltā kombinezonā, jāuzvelk cimdi, cepure un šalle, un, protams, arī labi ziemas zābaki.

Bērnu ziemas zābaki ir ideāls risinājums, lai jūsu bērna kājām būtu silti un viņiem nesaltu, spēlējoties sniegā. Pirmais sniegs parasti ir plāns un ātri nokūst, tādēļ uzreiz varēs nevilkt biezus ziemas zābakus, bet iztikt ar siltiem rudens zābakiem. Tomēr tas ir īss periods – pāris dienu vai nedēļu laikā biezā sniega kārta prasīs uzticamu ziemas zābaku pāri no izturīga un ūdensnecaurlaidīga materiāla. Vietnē Decathlon.lv atradīsiet lielisku ziemas modeļu klāstu, kas sniegs jūsu mazajam nepieciešamo siltumu un komfortu, lai rotaļāšanās sniegā būtu īpaši patīkams piedzīvojums.

Kā izvēlēties pareizos apavus ziemas priekiem?

Īsto apavu izvēle rotaļām sniegā ir diezgan sarežģīts uzdevums. Laižoties lejā no kalna ar ragaviņām, sniegs sitas pret ragavu priekšu, paceļot gaisā ļoti daudz sniega, kas daļēji uzkrīt arī bērnam. Viena no lielākajām problēmām, kas var gadīties šādu aktivitāšu laikā, ir sniega nokļūšana zābaku iekšpusē. Bērni to nepamana un turpina spēlēties, bet sniegs zābakos dara savu, pakļaujot bērnu mitrumam un aukstumam. Lai arī bērni nereti apgalvo, ka nejūt aukstumu, patiesībā viņi ir pat vairāk pakļauti ķermeņa siltuma zudumiem un hipotermijai.

Lai bērns, spēlējoties uz kalna, justos labi, var izmantot divas metodes, kā novērst sniega nokļūšanu apavos. Pirmā no tām ir zābaku vilkšana virs kombinezona biksēm. Tas ir diezgan ērts variants, jo pēc tam sniegainos zābakus būs viegli arī novilkt. Taču tam jāizvēlas attiecīga dizaina ziemas zābaki, kuros paredzēta vieta bikšu galiem. Decathlon.lv sortimentā ir vairāki ziemas zābaki, kuros, pateicoties to pārdomātajai uzbūvei un aizdarei, var viegli ievilkt bikses.

Otra metode ir kombinezona bikšu pārvilkšana pār zābaku pāri. Šādā gadījumā zābaku pārim jābūt ar pieguļošu dizainu, lai būtu iespējams tam dabūt pāri bikses. Mēs esam parūpējušies arī par šo, piedāvājot pieguļošus modeļus. Tādi elementi kā auklas un rāvējslēdzējs palīdzēs atvieglot uzvilkšanu un novilkšanu, kā arī apavu platuma regulēšanu. Visi modeļi ir no uzticamiem zīmoliem, tādēļ jūs varat būt pārliecināti, ka šoziem jūsu bērns rotaļāsies ar maksimālu aizsardzību!

Sniega zābaki aktīvam puisim

Visi puišu vecāki zina, ka puišiem patīk būt aktīviem visu laiku. Šī iemesla dēļ daudzas ģimenes ziemā dodas uz speciāli aprīkotiem kalniem, lai nodarbotos ar slēpošanu, snovošanu u. c. ziemas sporta veidiem, kur nepieciešams īpašs inventārs. Taču, ko darīt ar pavisam maziem bērniem, kuri arī vēlas būt aktīvi, bet uz slēpēm vēl nevar nostāvēt? Daudzi kalni piedāvā kameršļūkšanas trases pašiem mazākajiem, kuri ir pārāk jauni, lai kāptu uz slēpēm vai sniega dēļa. Tāpat arī tas noder gadījumos, kad bērns ir noguris no slēpošanas un vēlas atpūsties.

Baudot ģimenes atpūtu kalna kompleksā, jebkurā gadījumā kājās jābūt siltiem apaviem. Šajos apstākļos tie, kuri nenodarbojas ar aktīvu sportošanu, bet atrodas ārā sniegā, ir vairāk pakļauti aukstuma ietekmei. Lai sameklētu visas nepieciešamās ziemas preces, iepazīstieties ar Decathlon.lv bērnu apavu klāstu tiešsaistē, kur jūs gaida plašs ziemas preču klāsts par nepārspējamām cenām. Pie mums pieejami arī kvalitatīvi ziemas zābaki meitenēm, lai jūs varētu apģērbt visu ģimeni aktīvai dienai slēpošanas kalnā!

Ziemas apavi ar līplenti ērtākai uzvilkšanai un novilkšanai

Sevis apģērbšana ir viena no iemaņām, ko bērns apgūst pamazām. Mums tā varētu šķist kā viena no vienkāršākajām darbībām, taču bērnam šis process var aizņemt ilgu laiku. Lai atvieglotu apavu vilkšanas prasmju apguvi, Decathlon.lv piedāvājumā pieejami zābaki ar līplentes aizdari. Šādas aizdares priekšrocība ir tās vienkāršā aiztaisīšana un attaisīšana. Turklāt apavi veidoti tā, lai tajos varētu viegli ieslidināt kāju. Tie būs lieliski piemēroti kombinezona bikšu ievilkšanai zābakos. Izvēlieties šāda stila zābaku pāri, ja jums ir pavisam mazi bērni – viņi paši varēs viegli uzvilkt un novilkt zābaku pāri bez īpašas palīdzības.

Ziemas zābaki ar auklas aizdari izcilai apavu platuma regulēšanai

Decathlon.lv pieejami arī zīmolu apavi ar auklām un platu atvērumu. Šādi aprīkotiem apaviem iespējams ērti regulēt zābaka apkārtējo izmēru un platumu. Tas ļauj kombinezona bikses ievilkt zābakos vai pāri tiem, attiecīgi saīsinot vai pagarinot auklu. Pēc tam auklu iespējams nostiprināt, savelkot to tik cieši, cik nepieciešams. Apavi ar auklām nav paredzēti tikai lieliem bērniem, bet arī pašiem mazākajiem – šo zābaku pāra aizdares konstrukcija ir tik vienkārša, ka bērns spēs viegli tikt galā pats. Turklāt tie ir arī īpaši biezi un lieti noderēs, dodoties garos pārgājienos ļoti zemā temperatūrā. Apskatiet mūsu sortimentu – jūs gaida pārbaudīti zīmoli, stilīgi zābaki un pieejama cena.

Ziemas zābaki bērniem pārgājieniem brīvā dabā ikvienai gaumei

Gara pastaiga pa apsnigušu mežu var būt brīnišķīga aktivitāte ziemā visai ģimenei. To var apvienot ar eglītes meklēšanu Ziemassvētkiem vai lai pakarinātu burkānus un citus dārzeņus mežā mītošajiem dzīvniekiem. Tāpat daudzi ir iecienījuši doties pārgājienos tad, kad ir pamatīgi sasnidzis. Tas var būt fantastisks piedzīvojums kopā ar savām atvasēm, jo bērnam paveras daudz iespēju redzēt, kā dažādas parādības, piemēram, strauta neaizsalšana, izskatās dzīvē. Pārgājieni var būt garāki vai īsāki, atkarībā no tā, kāds ir maršruts, taču, lai jūsu atvases būtu pasargātas no aukstuma radītajiem riskiem, tām nepieciešami labi ziemas zābaki.

Staigāšana pa plānu sniegu nesagādā īpašas grūtības, tāpēc te der zābaki, kas nodrošina komfortu un siltumu. Savukārt dziļā sniegā ir jāpadomā par to, lai zābaki būtu arī ūdensnecaurlaidīgi un nodrošinātu maksimālu siltumizolāciju. Mūsu speciālisti ir izstrādājuši vairākus modeļus dažādām vajadzībām. Visi zābaku modeļi ir apstrādāti ar ūdensnecaurlaidīgu virsmu, lai pasargātu bērnu no mitruma. Ja kājas ir mitras zemas apkārtējās temperatūras apstākļos, tās ļoti ātri sāk salt un ar nepareizo zābaku pāri pārgājiens var beigties, nemaz tā īsti nesācies! 

Silti ziemas zābaki ar gumijas zābaku priekšrocībām

Sākoties ziemai, nav iespējams zināt, kāda tā izvērtīsies. Vai tā būs skarba ar lieliem mīnusiem vai gluži otrādi – salīdzinoši silta. Laika vērotāji parasti izsaka savas prognozes, taču tās ne vienmēr piepildās. Dažkārt gadās kāds siltāks ziemas periods, kura laikā sniegs daļēji nokūst, veidojot tā saucamo “slapjdraņķi”. Tas ir viens no nepatīkamākajiem ziemas posmiem, kad slapjas masas klāj ielas un ceļus, un to ir tik daudz, ka nav iespējams no tām izvairīties. Zābaki ar ūdensizturīgu virsmu kļūst tik slapji, ka tie vairs nespēj atgrūst ūdeni, un mitrums ātri iekļūst apavā.

Mūsu piedāvājumā pieejams ideāls risinājums staigāšanai pa slapjajām sniega masām. Mūsu kolekcijās atradīsiet ziemas zābaku modeli ar tām pašām priekšrocībām, kādas sniedz gumijas zābaki. Tā apakšējā daļa līdzinās gumijas apaviem jeb gumijniekiem, tādēļ tas saglabās savu ūdensnecaurlaidības spēju arī tad, ja bērns iekāps slapjumā vai peļķē. Taču, pretēji gumijniekiem, kas lielākoties paredzēti siltam laikam, šie zābaki ir siltināti un tādēļ ir piemēroti arī ziemai. Ja jūs savam bērnam meklējat universālu zābaku pāri, tad esat to atraduši! Pasūtiet šos praktiskos zābakus jau šodien un jums vairs nebūs jāuztraucas par to, kāda būs ziema.

Uzticami zābaki dzīvei lauku apvidū

Gan uzsniegot pirmajam sniegam, gan visas ziemas garumā pilsēta parasti rūpējas par to, lai ielas un ceļi būtu notīrīti un nokaisīti. Lai to nodrošinātu, tiek slēgti līgumi ar ceļu apsaimniekošanas uzņēmumiem, kā arī iesaistīti sētnieki, kuru uzdevums ir nokaisīt katru ielas posmu. Pilsētnieki reti saskaras ar tām problēmām, ko ilgstošs sniega periods sagādā cilvēkiem, kuri dzīvo lauku apvidos. Bieži ceļus neviens nesteidz tīrīt – viss jādara pašiem. Turklāt visur apkārt ir plaši lauki, kur sakrājas viss uzsnigušais sniegs. Ja rodas nepieciešamība pārvietoties pa šādām teritorijām, tad biezi ziemas zābaki būs vislabākais sabiedrotais.

Dzīvojot laukos, bērnam ir tik daudz dažādu iespēju pavadīt laiku svaigā gaisā. Ziemā, lai tiktu uz tuvāko kalniņu, kur pulcējas visi ciema bērni, var būt nepieciešams pārvarēt sniegotu lauku, velkot aiz sevis ragavas. Pirms laist bērnu uz izpriecām sniegā, ir būtiski pārliecināties, ka mūsu atvase būs pasargāta, pārvarot biezās sniega segas. Šeit nāks palīgā mūsu radītie bērnu zābaki, kas ir ideāli piemēroti pastaigām pa dziļu sniegu. Tie nodrošinās ne tikai lielisku siltumu, ber arī labu saķeri ar zemi. Turklāt, lai atvieglotu iešanu šādos apstākļos, šie zābaki aprīkoti ar stabilām radzēm, nodrošinot labu vilci sniegā. Jūsu bērns varēs droši skraidīt šurpu turpu no kalniņa uz mājām un atpakaļ, lai priecātos par ziemu kopā ar saviem draugiem.

Ziemas zābaki zēniem pilsētas ielām

Pilsētas ielās sniegs parasti tiek tīrīts vai tiek noblīvēts, neskaitāmi daudziem pilsētniekiem pa to staigājot. Šeit cilvēki arī spēcīgā putenī dodas savās darīšanās – vecāki iet uz darbu, bet bērni apmeklē skolu un treniņus. Šajos apstākļos noteikti nepieciešami droši ziemas zābaki, kas palīdzēs netraucēti veikt savus pienākumus. Decathlon.lv kolekcijās pieejami pievilcīgi sporta zābaki, kas būs piemēroti arī bērna ikdienas gaitām. To dizains ir salīdzinoši vienkāršs, bet efektīvs. Šie modeļi ir pieejami vairākās neuzkrītošās krāsās, kas labi piestāvēs jebkāda tipa apģērbam. Turklāt tie izturēs regulāru lietošanu ilgtermiņā – visticamāk, jauni ziemas zābaki jums būs jāiegādājas tikai tad, kad izaugs bērna kāja. Tā kā šie zābaki ilgi saglabā savu izskatu, varēsiet tos vilkt arī citām jūsu ģimenē augošajām atvasēm vai atdot radiem.

Ērti ziemas zābaki ceļojumam uz ziemeļiem

Vai labprāt ceļojat kopā ar ģimeni uz dažādām interesantām vietām pasaulē? Tad noteikti jums arī laiku pa laikam sanāk aizceļot uz ziemeļu pusi, kur ziemas mēdz būt daudz sniegotākas nekā pie mums. Šādā situācijā jūs varat droši iepakot čemodānā arī kādu Decathlon.lv ziemas zābaku pāri bērnam. Tie ir biezi un silti, taču, pateicoties vieglajiem materiāliem, neradīs īpaši būtisku papildu smagumu, bet bērna kājas vienmēr būs siltumā. Un, tā kā to augšdaļa izgatavota no cieta, viendabīga materiāla, tos būs viegli kopt, vienkārši noslaukot ar samitrinātu drānu. Kādēļ gan jums neiepriecināt bērnus ar braucienu uz Lapzemi šajā svētku sezonā? Bērnu prieks būs neviltots, bet jūs varēsiet krāt jaukas atmiņas.

Ūdensnecaurlaidīgi bērnu apavi ikvienai gaumei

Latvijā ziema ir ar nokrišņiem visbagātākais gadalaiks, turklāt pēdējos gados vērojamas novirzes no standarta vidējās temperatūras – ziemas pie mums kļūst siltākas. Tas nozīmē arī to, ka ziemas paliek slapjākas. Arvien biežāk līst, kā arī uzsnigušais sniegs ātrāk nokūst, radot pamatīgas peļķes un appludinot pilsētas ielas. Lai pasargātu sevi un savus tuvākos, ziemā jāizvēlas vislabākais iespējamais apģērbs un apavi, kas aizkavē vai pilnībā novērš mitruma iekļūšanu apģērba iekšpusē. Tā kā bērnu prāts var būt aizņemts ar spēlēšanos sniegā, viņi var nepievērst uzmanību apavos iekļuvušajam mitrumam, tomēr tas viņus ietekmē. Vēsas pēdas var veicināt saaukstēšanos un arī nopietnākas saslimšanas, no kā pēc iespējas jāizvairās.

Reaģējot uz mainīgajām prasībām, Decathlon.lv ir sarūpējis jums ziemas zābakus, kas nepieļaus mitruma iekļūšanu jūsu bērna zābaku pārī. Tiem ir speciāla membrāna, kas garantē ūdensnecaurlaidību un elpojamību. Šī membrāna ir izteikti plāna un piestiprināta auduma iekšpusē, tādējādi novēršot ūdens iekļūšanu, bet tās elpojošās īpašības izvada sviedru radīto mitrumu. Jūsu bērna pēdām tiek nodrošināts maksimāls komforts. Pēdas ir viena no svarīgākajām mūsu ķermeņa daļām, kurā atrodas dažādi punkti, kas saistīti ar citām organisma daļām, tādēļ pret tām ir jāattiecas ar īpašu rūpību.

Zoles saķere – svarīgs aspekts drošai staigāšanai pa sniegu

Zoles saķeri raksturo tās spēja reaģēt ar virsmu, uz kuras tā tiek uzlikta, saglabājot līdzsvaru un tvērumu. Uz parastas zemes problēmām nevajadzētu būt, taču, staigājot pa tādu irdenu materiālu kā sniegs, var rasties grūtības, ja saķere nav pietiekoša. Uz slidenas virsmas saķere palīdz novērst arī slīdēšanu, kas ir nereta parādība ziemā. Ziemas laikā, it īpaši zemās temperatūrās, veidojas ne tikai apledojums, bet arī noblīvēts sniegs, kas arī mēdz būt slidens. Tā kā bērni nereti nepievērš uzmanību tam, kur sper soli, jo viņu uzmanība ir aizņemta ar ko citu, tad laba zoles saķere pasargās bērnu no paslīdēšanas un iespējamām traumām.

Mūsu piedāvāto zābaku zoles izstrādātas no speciāla, gumijai līdzīga materiāla ar tai piemītošajām pretslīdes īpašībām. Papildu saķerei ziemas zābaki aprīkoti ar radzēm, līdzīgi kā tas tiek darīts ar ziemas riepām, lai novērstu slīdēšanu uz apledojušiem ceļiem. Pasargājiet savus mazos šoziem ar pārdomāta dizaina precēm no uzticama ražotāja, kas pastāvīgi iegulda savas produkcijas attīstībā un tehnoloģiju uzlabošanā! 

Kā izvēlēties pareizo izmēru?

Ikviens vecāks zina, ka bērna pēda aug ļoti ātri – viena gada laikā tā var paaugties pat par vairākiem izmēriem. Atkarībā no savām iespējām, daži vecāki savām atvasēm izvēlas esošajam izmēram atbilstošus apavus, kas bērnam der aptuveni vienu sezonu. Savukārt citi vecāki labāk izvēlas par vienu izmēru lielākus apavus, lai tie derētu vairākām sezonām. Ziemas zābaku gadījumā labāk noderēs zābaki, kas ir nedaudz lielāki – ne tikai, lai varētu tos valkāt ilgāk, bet arī tāpēc, ka lielāka izmēra zābakos varēs viegli ievilkt arī biezu zeķi. 

Decathlon.lv sortimentā pieejami ziemas zābaki no 30. līdz pat 37. izmēram. Tie derēs bērniem no aptuveni 5 gadu vecuma līdz pat pusaudža vecumam. Viena no vienkāršākajām metodēm, kā noteikt bērna apavu izmēru, ir novietot bērna pēdu uz baltas lapas un apvilkt to ar pildspalvu vai zīmuli. Pēc tam izmēriet uzzīmēto pēdu – no papēža līdz garākā pirksta galam. Pieskaitiet brīvās vietas tiesu no vismaz 5 mm līdz ne vairāk kā 1 cm. Iegūtais rezultāts atbilst bērna iekšzoles garumam. Visbeidzot apskatiet, kādam izmēram atbilst iegūtie centimetri – tas būs īstais izmērs.

Pārdomāta ziemas apavu izvēle interneta veikalā Decathlon.lv

Mūsu interneta veikalā pieejamas kvalitatīvas preces no pārbaudītiem ražotājiem – gan sportam, gan ikdienai. Lielākā daļa produkcijas ir universāla un to var ērti valkāt ikdienas gaitās. Ja jūsu bērnam nepieciešami jauni ziemas zābaki ar vislabāko veiktspēju, pie mums jūs varēsiet atrast daudzveidīgus un pārējam apģērbam pieskaņojamus modeļus. Katram modelim klāt pievienoti vairāki attēli ar produktu no dažādiem rakursiem, tostarp arī tas, kā tie izskatās, uzvilkti kājās reālam bērnam. Papildu siltumam un kā dizaina elements atsevišķas versijas rotātas ar mākslīgo kažokādu, kas noteikti patiks jūsu bērnam! 

Decathlon.lv tiešsaistes veikala ērtā filtrēšanas opcija ļaus ātri un vienkārši atrast tieši to, ko meklējat. Tas palīdz lieliski ietaupīt laiku un arī nervus, ko dažkārt prasa iepirkšanās fiziskos veikalos. Turklāt nebūs nekādas vajadzības izdarīt nepārdomātus pirkumus. Jūs varēsiet atlasīt sev interesējošos produktus pēc produkta veida, izmēra, cenu diapazona, lietošanas veida un daudziem citiem kritērijiem. Turklāt, pateicoties uzticamajam Omniva pakomātu tīklam, pie mums iespējama arī piegāde visā Latvijā. Iegādājieties visu vienuviet jau šodien un pavisam drīz varēsiet valkāt nopirktās preces pēc saviem ieskatiem!